„Дунавска перспектива“ разкрива усещанията, които предизвиква голямата река


„Дунавска перспектива“ разкрива усещанията, които предизвиква голямата река
Снимки: РИМ-Русе
17 Юли 2020, Петък


Изложба на унгарския Център за съвременна фотография „Роберт Капа“ гостува в русенския Исторически музей

Автор: Десант

Историческият музей в Русе представя на посетителите си изложбата „Дунавска перспектива“, дело  на Центъра за съвременна фотография „Роберт Капа“. Експозицията е създадена с подкрепата на Министерството на външните работи и търговията на Унгария като съвместно събитие от Годишния форум на Стратегията на ЕС за Дунавския регион. Тя пристига в Русе, благодарение на сътрудничеството на Регионален исторически музей – Русе с Унгарски културен институт – София.

В нея са подредени селектирани творби от съществуващи поредици на групата фотожурналисти Pictorial Collective. Намерението е да се сформира общност от фотографи, в която членовете могат да работят независимо и в също време мотивирайки се един друг.



Всеки един от авторите: Роберт Ласло Бачи, Андраш Д. Хайду, Балинт Хирлинг, Денеш Мартонфаи, Балаж Мохаи, Шимон Мориц-Шабян, Акош Щилер, Адам Урбан и Ласло Вег, е пътувал до различен участък на реката в различна страна, за да снима всекидневието на хората, които живеят там, да запечата природни картини и градски пейзажи, теми и дейности.

Експозицията е специфичен разказ за многообразните впечатленията, усещания и мисли, които предизвиква голямата река у всеки творец. 

В изложбата са включени фотографии на Дунав от различни градове в Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватска, Румъния и България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки