Делото срещу Арабаджиеви тръгва отново


Делото срещу Арабаджиеви тръгва отново
Снимка: Виктория груп
17 Юли 2020, Петък


Апелативният специализиран съд отмени изцяло определението на първата инстанция

Автор: Десант

Прекратеното дело срещу Валчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви се възобновява отново, а Маринела Арабаджиева се връща в съда. Това реши Апелативният специализиран съд. Той отмени изцяло определението на първата инстанция по делото срещу подсъдимия хотелиер и съпругата му, с което наказателното производство беше спряно и бяха променени мерките за неотклонение от „задържане под стража" в „домашен арест".

Видно от мотивите на апелативните съдии, в случая се касае за изцяло опорочено произнасяне на първоинстанционния съдебен състав, което не може да бъде заместено с акт на въззивната инстанция. Това е така, защото въззивната инстанция има правомощие да контролира, но не и да изземва функции.

Припомняме, че на 19 декември 2019 г. Специализирана прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо Арабаджиев и Маринела Арабаджиева и още шест лица за участие в организирана престъпна група, за извършени данъчни престъпления в размер над 8 000 000 лв. и изпиране на пари.В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки