Валери Симеонов: Радев демонстрира поведение на начинаещ политик


Валери Симеонов: Радев демонстрира поведение на начинаещ политик
15 Юли 2020, Сряда


Този човек, президентът, няма никаква отговорност към държавата, коментира заместник-председателят на Народното събрание

Автор: Десант

„Много неща провокираха протестите, включително и указанията, парите, които са изпратени от Дубай. От тези записи, които бяха показани вчера, става ясно, че има организиране на протести. Организирани групи изпълняват точни указания.“ Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов. 

„Във всяка държава винаги една част от хората, чиито кандидати не са спечелили изборите, са недоволни от властта. Не може да очакваме цялото общество да е доволно. Не виждам сериозна причина за протести“, добави той.

„Не може властта да изпълнява мераците на няколко хиляди човека. Не може основанието да е „Гешев да се маха“, след като той е главен прокурор от шест месеца. Нито съм му фен, нито някога съм го защитавал, но се опитва да промени работата на прокуратурата и то в посока повишаване на ефективността. Това е вън от всякакво съмнение. Вече са в ареста знакови фигури. Предприети са мерки по съмнения за държавна измяна в президентството“, заяви лидерът на НФСБ.

“Около 350 000 са подкрепили Обединени патриоти. Ако те излязат на площадите, как ще изглежда България“, попита депутатът.

„Кое е пресилено в проверките, които е извършила прокуратурата в две помещения на президентството с нужните за това съдебни разрешения? Не е ли естествено, когато имаш подозрения за две политически фигури, да се влезе внезапно и се направи проверка?“, добави той.

„Законът е над всичко. Няма значение дали НФСБ ще бъде във властта или не, дали ще продължи това правителство да ни управлява или не. Важно е да се спазва законът. Той повелява, когато има основание, прокуратурата да направи проверка. Когато някой е заподозрян, къде трябва да се търсят документи за престъпления? Едното място е работата, а другото – вкъщи“, обясни лидерът на НФСБ.

Той настоява прокуратурата да каже чии са парите от снимките с нощното шкафче от спалнята на премиера.

„Какви са тези пари в шкафчетата? Факт ли са? Фотомонтаж ли са? Прокуратурата по същия начин трябва да подходи за всички съмнения. Трябва да има проверка и на записите на Борисов. За мен вторият запис е абсолютно фалшив. Има монтаж. Нека се провери всичко!“, призова Симеонов.

„Трябва да се проверява и президента, който беше казал на неговия подчинен във ВВС „трябва да се оттакова въпроса“ с жена му“, добави той.

„България или е законова и демократична страна, или не е. Има Конституция, която трябва да се спазва. Тя определя по какъв начин се формира властта – чрез избори. Няма никакви основания за оставка. Един аргумент за това чухте ли?“, попита патриотът.

„Вдигнахме два пъти пенсиите. Благодарение на Обединени патриоти те станаха от 150 на 250 лева за близо три години. Ще станат 300, както обещахме предизборно. Спасихме България от бежанци. Това ли е причината за оставка? Или това, че в страната ни има спокойни условия за работа и стабилност за бизнеса? Показателите за икономическия живот вървяха нагоре непрекъснато. Затова ли да си подадем оставката?“, добави Симеонов.

„Мога да кажа „Мутрите вън от президентството“. Какво е характерното за поведението на една мутра – безапелационното силово налагане на неговото желание с бухалка и рекет. Това прави Радев. Той без обяснения и аргументи като нацупено детенце казва „Ама вие ми влязохте в къщичката и арестувахте двама мои служители. Затова всички вън“. Това е поведение на начинаещ политик. Този човек няма никаква отговорност към държавата“, коментира той.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки