Наложиха глоба за ограничаването на достъпа до плаж „Русалка"


Наложиха глоба за ограничаването на достъпа до плаж „Русалка"
Снимка: beaches.bg
14 Юли 2020, Вторник


Курортът се свързва с Николай и Евгения Баневи

Автор: Десант

Върховната администартивна прокуратура (ВАП) се самосезира по информация в средства за масово осведомяване от 2019 г. за ограничаване на достъпа до морски плажове „Русалка - бейби плаж“, „Русалка - централен“ и „Русалка - каяк“.

В хода на работата по преписката ВАП сезира министъра на туризма с оглед правомощията му за извършване на проверки и налагане на санкции при нарушения на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

На 13 юли ВАП е уведомена от министъра на туризма за това, че е установено нарушение, изразяващо се в ограничаване на правото на гражданите на свободен и безплатен достъп до морските плажове.

На нарушителя - търговско дружество, е наложена имуществена санкция в размер на 5000 лв.

Курортът се свързва с Николай и Евгения Баневи. Още през 2010 г. е наложена глоба на собствениците заради бариера, спираща достъпа до плажа, на която се събира такса „вход". Въпреки това препятствието се появява почти всяко лято, така че всеки, който иска да премине, трябва да плати 8 лева за паркинг.

Тази порочна практика е доста широко разпространена по морето. Фирма, свързвана в медийното пространство с тъста на Йордан Цонев, редовно опъваше бариера на единствения път, извеждащ до плажа в Силистар. 

Последно шум се вдигна покрай дългогодишния скандал със забраната на достъпа до плаж „Росенец" край т.нар. сарай на Доган.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки