До 2025 г. водеща козметична фирма спира използването на пластмаса


До 2025 г. водеща козметична фирма спира използването на пластмаса
08 Юли 2020, Сряда


Опаковките на „Гарние" ще са за многократна употреба, ще имат и нови етикети, посочващи социалното и екологичното въздействие на продукта

Автор: Десант

Водещият козметичен бранд „Гарние" (Garnier) се ангажира до 2025 г. да премахне изцяло първичната пластмаса (Virgin Plastic, т.е. изцяло нова пластмаса, създадена без рециклирани материали) в продуктите си до 2025 г., спестявайки по този начин 37 000 тона пластмаса на година. 

Също така до 5 г. всички опаковки, използвани от бранда, ще бъдат за многократна употреба, рециклируеми или разградими, а всички фабрики, произвеждащи продукти на компанията – въглеродно неутрални чрез използване на възобновяема енергия.Това са ключовите устойчиви цели, заложени в основата на новата инициатива „Green beauty“ („Зелена красота“ ), която марката представи тази седмица.

Garnier ще стане първата марка, която ще въведе ново етикетиране, посочващо социалното и екологичното въздействие на продукта. То ще включва оценка за устойчивост от А до Е, като продуктите с етикет „А“ се считат за най-добри в своя клас.

Новите етикети ще бъдат въведени първо за продуктите за грижа за косата на Garnier във Франция, а поетапно и в други страни.Глобалният бранд мениджър на Garnier Адриен Коскас коментира, че въвеждането на иновациите ще отнеме време, но инициативата „Green beauty“ ще преобрази както компанията Garnier, така и индустрията за красота като цяло.

Популярният козметичен бранд, който е част от L’Oréal Group, е воден от амбицията да стане първата наистина устойчива, натурална марка на масовия пазар. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки