Ананиев: Минем ли 200 заразени с коронавирус, връщаме мерките


Ананиев: Минем ли 200 заразени с коронавирус, връщаме мерките
Снимка: Пресцентър на Министерския съвет
07 Юли 2020, Вторник


В редица страни на Балканите се отчита значителен ръст на новооткритите случаи

Автор: Десант

Преминаването на границата от 200 регистрирани случая на коронавирус на ден, ще се смята като сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките.

Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

По-рано днес, премиерът Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. 

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър, който също присъства на съвещанието, а също и на Щаба да продължат усилията за укрепване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19, така че да разполагат с всичко необходимо – лични предпазни средства, лекарства, дезинфектанти, както и с необходимия кадрови ресурс.

Беше обсъдено още и провеждащото се у нас клинично проучване на медикамент за средно тежки и леки случаи на коронавирус като се очакват резултатите и становището на Изпълнителната агенция по лекарствата.

В хода на срещата бе обърнато специално внимание на разпространението на коронавирус на Балканите и на регистрирания значителен ръст на новооткритите случаи в редица близки до нас страни като Република Северна Македония, Сърбия, Косово, Турция.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки