Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане в онлайн конференция


Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане в онлайн конференция
Снимка: РИМ-Русе
06 Юли 2020, Понеделник


Форумът ще се проведе в Русе



Автор: Десант

На 7 юли, от 11.00 ч. в Русе ще започне второто заседание на Национална научна конференция „Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане“, която се провежда онлайн. Организатор е русенският Регионален исторически музей, а научен ръководител на форума е неговият директор проф. д-р Николай Ненов.

Събитието ще стане възможно чрез използване на платформата ZOOM, която позволява виртуално присъствие както на участниците, така и на публиката. Онлайн посетителите на форума ще могат да се включат като слушатели, посредством посочения линк, който може да бъде намерен и на Фейсбук страницата на музея.

Във второто заседание ще се включат четирима изследователи на живота и дейността на Захари Стоянов, както и на времето на Възраждането. Хачик Лебикян от РИМ-Русе ще представи доклад за „Паметникът на Стефан Караджа в Русе"; Милена Кашичева от Къща „Захари Стоянов“ в Медвен ще говори за Захари Стоянов и неговите родственици. Темата, която ще разгледа гл. ас. д-р Даниела Вичкова – Нушева от ИИИ-БАН е „Тома Кърджиев и Руско-турската война, 1877-1878 г.", а докладът на Ренета Рошкева от РИМ-Русе е озаглавен: „Анастасия Обретенова – спътницата на Летописеца".

Националната научна конференция „Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане“ ще проведе още две заседания – на 14 и 21 юли.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки