НФСБ и родолюбиви граждани с почит пред паметта на акад. Николай Хайтов


НФСБ и родолюбиви граждани с почит пред паметта на акад. Николай Хайтов
30 Юни 2020, Вторник


Нашето преклонение е въпрос на жизнена кауза. Ще продължаваме с убеждението, че сме последователи на човека, който възроди съвременния български патриотизъм, каза лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов

Автор: Десант

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, народни представители, екипът на телевизия СКАТ, активисти на родолюбивата партия и граждани отдадоха днес почит пред паметта на големия писател и патриот акад. Николай Хайтов по повод 18 години от неговата кончина.

Венци и цветя бяха поднесени на гроба на Николай Хайтов на Алеята на творците в Централния гробищен парк в София. По-късно поклонението продължи пред бюст-паметника на родолюбеца в Борисовата градина.

„Николай Хайтов показа един нов, уникален по същността си начин на писане, на силен и точен изказ - с 3 изречения той може да пресъздаде история, която другите разказват в десетки, дори стотици страници. Силата на „Козият рог” е събрана само в 8 страници”, подчерта лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Големият писател оставя ярка диря и с това, че приема присърце, с голяма съпричастност и болка всеки един проблем на България. „Неговата публицистика е актуална. Хайтов поставя проблеми, срещу които продължаваме да се борим и днес – отродяването, както той го нарича, нихилизма, кризата в ценностната система на българина. И аз, и моите съратници сме се учили от Хайтов”, каза още Валери Симеонов и добави: „Нашето преклонение е искрено, то е въпрос на жизнена кауза. Ще продължаваме с убеждението, че сме последователи, духовни наследници на човека, който възроди съвременния български патриотизъм”.

Изследователят на творчеството на народния писател – проф. Ивайло Христов, също бе категоричен, че Николай Хайтов оставя ярки следи в българската литература.

Под звуците на любимата песен на Хайтов – „Руфинка е болна легнала”, от НФСБ, телевизия СКАТ, както и дошлите граждани поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на големия писател в Борисовата градина.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки