Гешев за задържаните висши служители на ГДБОП: Във всяко стадо има мърша


Гешев за задържаните висши служители на ГДБОП: Във всяко стадо има мърша
26 Юни 2020, Петък


Сред арестуваните е началникът на отдела за противодействие наркотрафика и разпространението на наркотици към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност"

Автор: Десант

При съвместна акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, е задържан началникът на отдела за противодействие наркотрафика и разпространението на наркотици към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" след получен подкуп.

Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР за 24 часа по закона за МВР. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на брифинг в МВР, в който взе участие и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. 

Към момента продължават действията по претърсвания и изземвания от множество помещения.

„Предмет на разследването е дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици, не само на територията на България“, заяви главният прокурор.

„Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците. Прокуратурата и МВР са и ще продължават да бъдат безкомпромисни към всякакви случаи на нарушение и престъпление,  независимо дали става въпрос за служители на МВР или служители на прокуратурата,  не правим разлика на база на това кой нарушава закона и от коя институция . В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. Реализация в такъв размер не се е случвала в новата история на България“, каза Иван Гешев и още веднъж благодари на всички, работили по случая.

„Това е меко казано грозно, да се оказва съдействие на такива групи, да се осъществяват действия по отношение на техните конкуренти, да осъществяват действия в международен аспект в криминална дейност. Българските  граждани страдат от наркоразпространението, нашите деца страдат, а те са бъдещето на България“, коментира  главният прокурор.

„Във всяко стадо има мърша, както е казал народът. Това, което правим не трябва да се възприема като лош знак за МВР. В прокуратурата също има проблеми, но ние си решаваме проблемите. За тези, които работят с престъпниците, които им опъват чадъри, които са избрали да работят с престъпността, а не срещу нея – аз и вътрешният министър, ще бъдем безкомпромисни”, заключи  Иван Гешев.

Разследването по случая продължава.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки