Изследване доказа: Морската вода по Южното Черноморие е с отлично качество


Изследване доказа: Морската вода по Южното Черноморие е с отлично качество
25 Юни 2020, Четвъртък


Всички плажове в област Бургас са с отлично качество, както и продуктът, който се предлага тук, каза директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров

Автор: Десант

Всички плажове в област Бургас са с отлично качество, както и продуктът, който се предлага тук. Осигурени са спасители навсякъде, проверени са плажовете по отношение на чистотата, наличието на медицински и реанимационни екипи, съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Точни данни изнесе секретарят на здравната инспекция Марияна Кофинова. От думите й стана ясно, че морската вода тази година е по-чиста от 2019 г.

„И тази година беше извършена категоризация на водите. През 2017 година зоните за къпане, които са били с отлично качество, са били 23 от 48. През 2018 година зоните с отлично качество вече са 30, при 18 с добро качество. През миналата 2019 година вече 41 зони са с отлично качество. Това означава, че повишаването на качеството на водите е с положителна тенденция. Това в голяма степен се дължи на приоритетните инфраструктурни проекти, които бяха реализирани през последните години от съответните общини.

От проведените до момента изследвания става ясно, че водите за къпане са в отлично състояние, тоест няма съмнение за някакво замърсяване. Надяваме се догодина качеството на водите навсякъде да бъде отлично“, каза Кофинова.

„Плажовете ни са по-чисти, водата е по-бистра, територията ни е по-безопасна. Заповядайте на една незабравима ваканция”, каза кметът на Бургас Димитър Николов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки