Посланикът на Словакия на място провери безопасно ли е българското Черноморие


Посланикът на Словакия на място провери безопасно ли е българското Черноморие
Снимка: Областна управа - Бургас
24 Юни 2020, Сряда


През 2019 г. България са посетили над 77 000 словенски туристи

Автор: Десант

Посланикът на Словакия в България Н.Пр. Мануел Корчек посети Областна администрация Бургас, за да получи информация от първо лице във връзка с COVID -19. По думите му туристите от Словакия обичайно избират България. През 2019 г. техният броя е над 77 000.

„Институциите и бизнесът полагат всички усилия, за да не се допусне разпространение на вируса. Работим върху превенцията. Туристите от чужбина трябва да знаят, че активните случаи тук остават малко на база брой население и площ. Дисциплина от страна на всеки един, това е ключовото в момента“ - с тези думи бургаският областен управител Вълчо Чолаков отговори на въпросите на дипломата.

Чолаков изчерпателно разясни всички мерки, които се взимат в заведенията за хранене и местата за настаняване. По думите му бизнесът оказва пълно съдействие осъзнавайки, че именно сигурността на региона би довела туристи това лято на българското море.

„Имаме една от най-добре работещите Регионални здравни инспекции и много активни общински щабове. Мерките по отношение на карантината са много строги, полицията оказва стриктен контрол и това помага за превенцията. Туристическият бранш работи по строг протокол, нужните мерки са разписани, един вид обучение, с което всеки собственик повишава сигурността на своя обект“ - допълни бургаският губернатор по време на срещата.

Той подчерта предимствата на българското Черноморие, богатата културна програма и възможностите за разнообразни форми на туризъм.

Чолаков и Корчек обсъдиха също и възможностите за сътрудничество в сферата на културата и инвестициите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки