В Северна България отчуждават имоти заради изграждането на магистрала „Хемус“


В Северна България отчуждават имоти заради изграждането на магистрала „Хемус“
17 Юни 2020, Сряда


Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“

Автор: Десант

По решение на Министерския съвет се отчуждават имоти и части от имоти - частна собственост за изграждане на 19 км от автомагистрала „Хемус“ от км 103+150 до км 122+260 в област Ловеч.

Имотите са в землищата на гр. Угърчин, село Каленик и село Орляне и са определени съгласно одобрения подробен устройствен план - парцеларен план за трасето.

Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Съгласно друго решение на правителството се отчуждават имоти - частна собственост, за държавна нужда, във връзка с модернизацията на участък с дължина 30,275 км от път 1-1 (Е79) „Видин - Ботевград“ на територията на общините Видин и Грамада в област Видин.

Имотите, които подлежат на отчуждаване, са определени съгласно одобрения подробен устройствен план - парцеларен план за трасето. Те се намират в землищата на гр. Видин, с. Новоселци, с. Слана бара, гр. Дунавци, с. Търняне, с. Синаговци, с. Жеглица и с. Ивановци, община Видин, и в землищата на с. Срацимирово и гр. Грамада, община Грамада.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки