Валери Симеонов: Продължаваме диалога за разумна хазартна стратегия


Валери Симеонов: Продължаваме диалога за разумна хазартна стратегия
16 Юни 2020, Вторник


Затварянето на игралните зали ще стане, когато им изтекат лицензите. Нашето предложение е това да стане до 2025 г., когато изтичат лицензите на 2/3 от тези хазартни гнезда, обясни лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание

Автор: Десант

Хазартът не е по-безопасен от коронавируса и не носи по-малко жертви. Криминалната хроника доказва това, каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов. 

„И на децата е ясно, че хазартът е болезнена зависимост. Това е една пандемия, която удря най-ниските социални слоеве. Най-склонни за дадат последното си левче са най-бедните хора, които не виждат друг начин да решат своите проблеми. Те скачат в това хазартно море без да знаят да плуват и резултатите са плачевни“, добави той.

„Срещу промените в Закона за хазарта се обявиха спортни клубове, защото са организирани и мотивирани от по-състоятелните хора в бранша - собственици на казина, игрални зали и т.н. Нали не се заблуждавате, че казината отделят сериозни средства за спортни клубове?“, попита съпредседателят на Парламентарната група на Обединени патриоти. 

„Когато през 2018 г. внесохме първия законопроект срещу империята на Васил Божков, пак спортните клубове масово изразиха своето несъгласие. Както виждате нищо страшно не се е случило. Търкането на билетчетата вече е минало. Не се ощетява българския спорт, а още по-малко училищния, който остава в сянката на федерациите“, уверява той.

На въпроса дали получа подкрепа от ГЕРБ Симеонов отговори, че се излагат разумни аргументи за това защо във вътрешността на страната не трябва да има толкова много игрални зали и казина.

„Ограничаваме ги само в петзвездните хотели във вътрешността и всичко изкарваме в националните курорти и по периферията край пропусквателните пунктове. Това е разумна хазартна стратегия, която са приложили много държави“, обясни той.

„За мен е обнадеждаващо, че Комисията за младежта и спорта, която първа гледаше предложението на НФСБ за Закона за хазарта, имаше два „За“ и 15 въздържали се, а в Комисията по бюджет и финанси бяха петима „за“. Продължаваме диалога. Ще се опитаме да убедим не само ГЕРБ, а и останалите политически партии в парламента, че това е отговорно решение, което трябва да бъде подкрепено. Търсим консенсус“, заяви депутатът. 

„Затварянето на залите ще стане, когато им изтекат лицензите. Нашето предложение е това да стане до 2025 г., когато изтичат лицензите на 2/3 от тези хазартни гнезда. Направихме предварително справка и на базата на приходите от игралните зали и казината“, добави той.

„Това, което след 2025 г. ще бъде загубено, са няколко десетки милиона лева, но за пет години. Държавата ще загуби по 2-3 милиона на година“, уточни Симеонов. 
Той коментира и обтегнатите отношения с ГЕРБ. 

„Не вярвам да се стигне до късане на коалиционното споразумение. Да не търсим прекален драматизъм в нашите отношения! Винаги има разминаване. Дори в най-спокойните моменти от периода на съвместното управление сме имали разногласие. Важен е диалогът“, добави патриотът. 

Той сподели, че не се страхува от заплахите със съд на Валентин Златев. „Винаги добре обмислям думите си и когато кажа нещо, имам основание да го твърдя“, заяви Симеонов. 

На въпроса дали ще видим Васил Божков в управлението на страната депутатът отговори, че неговото бъдеще е ясно и то е в затвора. „Той атакува всичко само и само да има промяна на политическото управление с надеждата да се върне на бял кон. Няма как да стане това“, добави той. 

Валери Симеонов сподели, че ще почива по нашето Черноморие.
„Няма по-хубаво място от него. Ще се погрижим да не бъде много шумно. Дай Боже сезонът да бъде спасен!“, каза още той.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ВРАЦА
16.06.2020 23:02:05
0
0
ТЪРГОВИЯ МЕЖДУ МАФИОТИ-Skandalno.net
http://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2020&id=10232&p=knigi&title=%D2%DA%D0%C3%CE%C2%C8%DF+%CC%C5%C6%C4%D3+%CC%C0%D4%C8%CE%D2%C8-Skandalno.net
-
http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10232
-
http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/5233.jpg
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки