Завърши тактическото учение "Черно море 2020" (СНИМКИ)


Завърши тактическото учение "Черно море 2020" (СНИМКИ)
12 Юни 2020, Петък


Включиха се над 20 бойни и спомагателни кораба, бойни самолети от ВВС и хеликоптери от състава на ВМС от Бургас и Варна

Автор: Десант

Завърши тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби  „ЧЕРНО МОРЕ 2020”. В него участваха командването и щаба на флотилията, командванията на двата пункта за базиране Бургас и Варна, над 20 бойни и спомагателни кораба, бойни самолети от ВВС и хеликоптери от състава на ВМС. Това съобщават от пресцентъра на Военноморските сили.

През четирите етапа на учението бяха постигнати следните цели:
- усъвършенстване на организацията по планиране и управление на действията на силите при участие в операция по морска сигурност;
- отработване функционалната организация за водене на бойни действия на оперативно съединение, в съответствие с доктрината за морски операции;
- усъвършенстване на взаимодействието между военноморския и военновъздушния компонент.

В допълнение към традиционно изпълняваните задачи на море, на 11 юни патрулни, противоминни и спомагателни кораби от двата пункта за базиране Бургас и Варна участваха в осигуряване на експерименталните практически стрелби от ВМС от Подвижен брегови ракетен комплекс (ПБРК) „Рубеж“, чрез наблюдение и охрана на акваторията на района на стрелбата.

По време на учението усилията на командването на флотилията бяха насочени към управлението на подчинените сили, пълноценно използване на времето на море с цел повишаване нивото на подготовка на щабовете и корабните екипажи в реална обстановка.
В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки