Във Враца построиха нов завод на немска компания


Във Враца построиха нов завод на немска компания
Снимки: Община Враца
09 Юни 2020, Вторник


В него ще се произвеждат кабели за пренос на данни и електронни компоненти за всички автомобилни марки в света

Автор: Десант

В разгара на пандемията от Ковид-19 във Враца завърши строителството на завод на немската компания за информационни кабели и електронни компоненти – МД Електроник. Вече са назначени и  първите служители, които са преминали курс на обучение. Производството се очаква да започне до края на годината, информират от местната общинска администрация.

Производствената база и административната сграда на предприятието са рацположени на площ от над 10 000 квадратни метра. Помещенията са оборудвани с машини, които ще бъдат използвани за създаването на части за световни марки автомобили.



По думите на изпълнителния директор на завода във Враца – Борян Борисов – базата на немската компания в града е сред най-модерните в цялата страна.

Строителството на високотехнологичния завод на МД Електроник във Враца започна през 2019 г., като инвестираните средства са в размер на над 21,5 милиона лева. В цеховете му ще се произвеждат кабели за пренос на данни и електронни компоненти за всички автомобилни марки в света.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки