Задържаха край Вършец два камиона с незаконни дърва


Задържаха край Вършец два камиона с незаконни дърва
Снимката е илюстративна
08 Юни 2020, Понеделник


Междувременно в периода от 1 до 7 юни горските инспектори са извършили повече от 230 проверки на територията на РДГ-София

Автор: Десант

Горски инспектори от Изпълнителна агенция по горите и Регионална дирекция по горите – Берковица са задържали тази неделя два товарни автомобила „ГАЗ“, натоварени с незаконно добити 12 пространствени кубически метра дърва за огрев от дървесен вид дъб.

Нарушението е констатирано при проверка в землището на Вършец, в териториалния обхват на ТП Държавно горско стопанство – Берковица. Инспектиращите са установили, че дървесината е без документи, доказващи нейния законен произход. Съставени са 4 акта за установени административни нарушения по Закони за горите, два от които са за транспортиране без документи.

Междувременно в периода от 1 до 7 юни горските инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) - София са извършили повече от 230 проверки в териториалния обхват на Дирекцията. Проверени са обекти за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и други физически лица.

Проверяващите са съставили 13 акта за установени административни нарушения по Закона за горите (ЗГ) и един констативен протокол с известен извършител.  Задържани са общо 13 пр. кубични метра дърва за огрев, 3 куб. метра фасонирана дървесина и две моторни превозни средства (МПС).

Констатираните нарушения са за съхранение и транспортиране на немаркирани и непридружени с превозен билет дърва за огрев, за незаконен добив на дървен материал, за който не е издавано позволително за сеч, както и за отсичането на немаркирани дървета с контролна горска или общинска марка.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки