Вместо алкохолен, здравен туризъм. Възможно ли е?


Вместо алкохолен, здравен туризъм. Възможно ли е?
03 Юни 2020, Сряда


Туризмът страда от икономическата криза, породена от мерките срещу разпространението на коронавируса, повече от другите отрасли. Преодоляването на този проблем може да стане с иновативни идеи

Автор: Светлана Николова

Хотелиери от община Несебър и светила на медицинските науки представиха днес нов комбиниран туристически продукт, който ще съчетава здравен, спортен, СПА, Уелнес и културен туризъм. Новата платформа е с наименование „Удоволствието да бъдеш здрав“, а в основата й са „Клуба на хотелиера в Несебър“ и асоциацията за възстановителен и здравен туризъм.

Идеята е да се използват благоприятните дадености на родното Черноморие като слънце, чист въздух и морска вода за превенция на здравето и за спорт, а не за алкохолен туризъм. Как ще стане това?

"В момента стартираме програмата с три хотела, за да можем максимално в кратки срокове да изготвим индивидуалните програми за всеки хотел. Те ще бъдат в три различни профила. Целта на индивидуалните програми е да не се конкурират отделните хотели, всеки да си има своя таргет група", обясни Диана Колчева, председател на СНЦ „Клуб на хотелиера Несебър“.

Пазарите, към които ще се насочат създателите на платформата, са всички държави в Европейския съюз и Русия. Основно обаче ще се опитат да върнат доверието на българските туристи.

С реализирането на новата идея ще се удължи курортния сезон с няколко месеца, а това ще подпомогне и местната икономика, категорични са инициаторите на проекта. Предстоят разговори с министерствата на туризма и здравеопазването, които да се запознаят и евентуално да подпомогнат начинанието.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки