Бургас с инициатива за насърчаване на вътрешния уикенд туризъм


Бургас с инициатива за насърчаване на вътрешния уикенд туризъм
Снимка: Авторът
03 Юни 2020, Сряда


На тези, които решат да прекарат почивните си край морето, ще се предлагат разнообразни атракции

Автор: Диана Славчева

Тази година покрай пандемията от Ковид-19 много българи бяха принудени да използват годишните си отпуски по време на извънредното положение и на практика няма да могат да отидат на почивка през лятото. За тях, а и за всеки, който иска да прекара съботите и неделите край морето, от бургаската общинска администрация ще организират тематични уикенди.

Първият ще предложи интересен етнотур из морския град и ще е от 12 до 14 юни. Различни бургаски културни институции ще забавляват гостите на морския град с атрактивни събития на открито. Ще има организиран и етнотур, на който в местата за настаняване и в местните ресторанти ще се предлагат тематични продукти.

В дните от 12 до 14 юни в Експозиционен център „Флора Бургас" ще се проведе Базар за ръчно творчество и Морски фестивал, а на 13 юни в градината на бургаския Етнографски музей се предвижда да се състои етноконцерт с песни от български композитори.

Актьори от Държавен куклен театър ще забавляват децата на сцена "Охлюва", а в събота вечер ценителите на българското кино ще имат възможност да видят лентата "Гераците"  от 1958 г. под открито небе, пред  сградата на Регионалната библиотеката.

Идеята е всеки уикенд да бъде посветен на определена тема, която да привлича туристи от вътрешността на страната и съседните курорти. Уикенд на сценичните изкуства, Джазуикенд ,Уикенд на мидите и цацата, Ретроуикенд, Рокуикенд, Екстрийм уикенд ще привличат туристи през следващите седмици.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки