78-годишна бургазлийка доказа, че за новаторите възрастта няма значение


78-годишна бургазлийка доказа, че за новаторите възрастта няма значение
21 Май 2020, Четвъртък


Дългогодишната учителка Вена Манцарова стана „ученичка“ по компютърна грамотност, за да може да общува с любимите си хора

Автор: Силвия Горанова

Тя е на 78 години. Учител по професия, новатор по душа. В дългите дни на изолация бургазлийката Вена Манцарова търси начин да общува пълноценно със семейството си.

У дома й са на разположение мобилни устройства, но не умее да борави с тях. Решава да потърси помощ от институциите и така се свързва с областния управител Вълчо Чолаков.



„Много и различни обаждания получаваме в администрациите. Не допускам на казуси да се отговоря „не е за нас“. И аз, и екипът ми бяхме категорични, че трябва да намерим начин да я обучим. Не може един такъв ентусиазъм, такова желание да учиш, да общуваш, да си пълноценен и полезен за себе си да бъде казус за някой друг“, сподели областният управител.

В следващите няколко дни от Областна администрация се свързват с ИКТ Клъстер - Бургас. От там прегръщат идеята и една от фирмите изпраща свои служители, които да влязат в ролята на обучаващи.

Администрацията на областния управител също осигурява свой кадър. За домашното обучение са осигурени предпазни средства.

Постигнатите резултати „ученичката“ демонстрира като сама прави и изпраща снимки на екипа в Областна администрация чрез приложението Вайбър. Новите знания със сигурност ще помогнат на една майка и баба да вижда по-често най-милите си хора.

Историята е доказателство, че възрастта не е пречка за нови знания и нови технологии.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки