Деца ще играят вън на 24 май


Деца ще играят вън на 24 май
Снимка: Архив Десант
21 Май 2020, Четвъртък


Мястото е дворът на Етнографския музей в Бургас

Автор: Десант

В деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, от 11,30 до 13 ч., дворът на Етнографския музей в Бургас ще се огласи от детски смях и забавления. Малчуганите ще могат на воля да поиграят така, както това са правили техните родители като малки - на куцанка (дама) или на ластик. 

Те ще имат възможност да нашарят с цветни тебешири каменните плочи пред някогашната Бракалова къща, в която днес се помещава етнографската експозиция.

Екипът на музея ще осигури стативи с платна за рисуване, където малките художници ще могат да създадат свои картини, свързани със славянската азбука и светите братя Кирил и Методий. 

Мястото, където се намира емблематичната за Бургас сграда, предлага приятна атмосфера и пренася посетителите във времето от една отминала епоха. Зеленината и цветята в градинското пространство предразполагат откъсване от еднообразието на градския пейзаж и докосване до природата, макар и в самото сърце на градския център.

На 24 май всички експозиции на Регионален исторически музей – Бургас ще работят извънредно с работно време от 9 до 17 ч.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки