Социално слаби от Каварна хапват калкан и морска лисица


Социално слаби от Каварна хапват калкан и морска лисица
Снимки: ИАРА
19 Май 2020, Вторник


Над 36 килограма от деликатесните риби са иззети от ИАРА при проверка на лодкостоянка „Кария“ в Шабла

Автор: Десант

Калкан и морска лисица ще сложат на трапезата си социално слабите от Каварна. Близо 36 килограма от деликатесните риби са дарени на Социалния патронаж в морското градче, след като въпросното количество бе задържано от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. 

То е засечено на 15 май при извършена съвместна проверка на служители от добричкия клон на рибарското ведомство и екипи на Гранична полиция на лодкостоянка „Кария“ в Шабла. По време на акцията е заловено лице, което превозва 31,600 кг калкан и 4,250 кг морска лисица.Рибата е иззета и дарена на Социалния патронаж в Каварна, а на превозвача е съставен АУАН по чл.33, ал.1 от ЗРА. 

Припомняме, че уловът на калкан във водите на Черно море е забранен през периода от 15 април до 15 юни включително.

Забраната важи и за всякаква риболовна дейност - трансбордиране, задържане на борда, разтоварване и първа продажба за периода.

Тази година за страната ни са определени 130 квоти, а като количество разрешеният улов на калкан е 75 тона. В сравнение с миналата година квотата ни е увеличена с 30%.

Ако продължим да изпълняваме всички изисквания относно мониторинга над улова, очаква се през тази година квотата да бъде отново увеличена.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки