Без Ботеви дни заради противоепидемичните мерки


Без Ботеви дни заради противоепидемичните мерки
Снимка: Архив Община Враца
18 Май 2020, Понеделник


Отменя се и походът „Козлодуй – Околчица“

Автор: Десант

Община Козлодуй обяви, че тази година няма да се проведат традиционните Ботеви дни. Причината е оставащите в сила противоепидемични мерки. На 27 май, когато се провежда традиционният митинг-заря на Козлодуйски бряг, сега местната управа ще поднесе венци и цветя пред паметника на Христо Ботев.

Традиционното шествие по повод 24 май, в което участват ученици от всички училища в Козлодуй, също ще бъде отменено тази година.

Денят на Козлодуй, 30 май, също няма да бъде честван публично, а с фотографски конкурс.

В началото на май и от Община Враца отмениха честванията, посветени на Ботев и неговата чета, а от областна администрация отмениха и похода „Козлодуй – Околчица“.

Решението е на Общинския оперативен щаб и е заради въведените противоепидемични мерки.

Подготвената културна програма, включваща тематични събития и вечерни концерти, няма да се проведе, за да се избегне струпването на много хора на едно място. Традиционното шествие по повод 24 май, в което участие вземат над 1500 ученици, също ще бъде отменено за тази година.

Желаещите да поднесат венци и цветя пред паметника на Ботев на централния врачански площад, както и на този на връх Околчица, ще могат да го направят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. За целта ще бъде създадена организация пред монументите, с цел избягване струпването на много хора на едно място.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки