Валентин Касабов, НФСБ: Трябва да се даде възможност на хората да работят


Валентин Касабов, НФСБ: Трябва да се даде възможност на хората да работят
10 Май 2020, Неделя


Експерименти с българския народ не трябва да се правят – президентът и БСП да го знаят, мерките са навременни, категоричен е заместник-председателят на НФСБ и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“

Автор: Десант

„Най-важното след края на извънредното положение е да продължим да вървим напред. Трябва да се даде възможност на хората да работят. Затова и от НФСБ предложихме сериозно инвестиране в строителството и задействане на големите инфраструктурни държавни проекти“. Това заяви зам.-председателят на НФСБ и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Валентин Касабов в предаването „Патарински LIVE“ по Канал 3.

Предложенията на НФСБ за решения на редица проблеми след извънредното положение бяха възприети много добре от коалиционните ни партньори и съвсем скоро ще са факт“, добави Валентин Касабов.

НФСБ предлага държавата активно да се намеси в разкриването на работни места в строителството по обекти, за които вече има проектна готовност и предвидени пари в бюджета. Предвидени са 2.5 млрд.лв. за строителството на магистрали и други по-малки пътища в страната. Част от предвидените средства пък – около 1.8 млрд.лв. , ще бъдат инвестирани в инфраструктурни проекти за подмяна на ВиК мрежата. Ще се възобнови и програмата за санирането, за която са заделени 1.5 млрд. лв. посочи зам.-председателят на НФСБ.

Относно друга наболяла тема – предстоящият летен сезон, Валентин Касабов подчерта, че  НФСБ предлагат ваучери или талони за почивка. „Става въпрос за 210 лв. за всеки гражданин на България, които редовно си плаща данъците и социалните осигуровки. Учениците пък трябва да получат по 100 лева за зелени училища, състезания, за туристически посещения. Общата сметка за това е 650 млн.лв., а тези средства ще отидат директно за обезпечаване на бизнеса по време на лятото”, коментира Валентин Касабов.

„По въпроса с безплатните чадъри и шезлонги – друго наше предложение, провеждаме разговори  с концесионерите и с министъра на туризма Николина Ангелкова. Смятам, че скоро ще достигнем до компромис. Ние предложихме 50% от годишните наеми на концесионерите да се опростят срещу безплатните плажни съоръжения”, каза зам.-председателят на НФСБ.

На въпрос на водещия решенията да не се окажат на принципа „Проба-грешка“, Валентин Касабов реагира: „Ако питате БСП – техният начин за справяне с кризата е да гледаме на кафе“ „Кризата обхваща целия свят, но добрата новина за България е, че благодарение на бързите и адекватни мерки у нас още от самото начало, крайните ни резултати не са толкова драматични, като тези в някои страни на Стария континент. Експерименти с българския народ не трябва да се правят – президентът и опозицията трябва да знаят това. А те навръх 3 март се подиграха, обявявайки вирусът за измислица“, коментира Валентин Касабов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки