Пандемията принуди американците да тръгнат на лов за дивеч


Пандемията принуди американците да тръгнат на лов за дивеч
07 Май 2020, Четвъртък


През март и април жителите на САЩ за първи път видяха празни рафтове за месо в магазините

Автор: Десант

Нараства броят на американците, които се обръщат към лова, за да си набавят храна. Това сочат щатски данни и сведения от ловни групи. 

Ловни и риболовни агенции от Минесота до Ню Мексико съобщиха тази пролет за увеличаване на продажбите на разрешителни за лов или за заявленията за тях, или и двете.

През първата седмица на сезона в Индиана има 28-процентен скок на продажбите на разрешителни за отстрел на пуйки, тъй като ловците вероятно имат повече време да излязат в горите, коментира Марти Бенсън, говорител на щатския департамент по природни ресурси.

Производителите на огнестрелни оръжия съобщиха за ръст в продажбите, а ФБР извърши през март 3,74 милиона проверки на лица, желаещи да притежават оръжие, което е месечен рекорд.

Това става след намаление от 225 000 в броя на ловците между 2016 и 2020 г., въз основа на данни за разрешителни на американската Служба за риба и диви животни. Това е спад от 2 процента, тъй като по-малко млади хора се занимават с тази дейност, казват застъпници на лова.

Ханк Форестър от Дружеството за качествено управление на популацията от елени ("Куолити диър мениджмънт асосиейшън"- Quality Deer Management Association) очаква активизиране, тъй като през март и април мнозина американци са видели за пръв път празни рафтове за месо в магазините за хранителни стоки.

"Хората започват да обмислят как да разчитат на себе си и откъде да дойде храната им", каза Форестър от групата за проучване на лова и обучение на ловци. "Всички сме родени ловци".

Източник: bglov.com


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки