Филм ни връща в миналогодишната Нощ на музеите в Русе


Филм ни връща в миналогодишната Нощ на музеите в Русе
05 Май 2020, Вторник


Кратки видеа, които представят едни от най-популярните събития от дейността на Регионалния исторически музей в дунавския град са качени в YouTube

Автор: Десант

Кратки филми представят едни от най-популярните събития от дейността на Регионален исторически музей – Русе. Видеата са качени в YouTube канала на Община Русе - „Култура Русе / Ruse Cilture“, създаден по повод празника на дунавския град - Гергьовден, и могат да бъдат гледани от всяка точка на света.

Продукциите визуализират моменти от последното издание на инициативата Нощ в музея, две от изданията на Панаир на музейните изложби и премиерата на спектакъла „Ерна и Маму“, реализиран в рамките на традиционното събитие Театрална ваканция в музея.

Филмът Нощ в музея разказва за едно от най-очакваните събития на русенския музей. По традиция то се случва всяка година през месец май като част от мащабната инициатива Европейска нощ на музеите. През 2020 г, заради усложнената ситуация около COVID 19, Нощ на музеите в цяла Европа ще бъде през ноември.

Видеото от последното издание през 2019 г. представя пъстра палитра от игри, забавления, срещи, разговори, концерти и театрални постановки за малки и големи, които оживяват пространствата на Историческия музей, Лапидариума и Римска крепост „Сексагинта Приста“.

Децата се впуснат в игри от времето на баба, търсят артефакти в музейни експозиции, създават бижута от мъниста, изработват кукли за театрална постановка в ателието на „Малките майстори“, учат се да се придвижват с плавници и кокили като водоплаващи и водогазещи птици, правят маски на римски богове и праисторически отпечатъци от глина.

Показани са моменти от откриването на изложби, презентации, концерти на китарния клас в Националното училище по изкуствата, както и завладяващи ритми на утвърдени денс и етно стилове на крепостта „Сексагинта Приста“.

В YouTube канала „Култура Русе / Ruse Cilture“ са намерили място събития на 29 организации, институции и свободни творци.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки