Бургазлии негодуват срещу дискриминиращи условия за ползване на парковете (СНИМКИ)


Бургазлии негодуват срещу дискриминиращи условия за ползване на парковете (СНИМКИ)
29 Април 2020, Сряда


Това, което се случи с възрастните хора през последните два месеца, е геноцид, проплака пред наш екип жена от морския град

Автор: Силвия Горанова

Както вече стана ясно, от 9,30 ч. до 18,30 ч. в парковете могат да се разхождат единствено родители с деца до 12 години. В останалите часове местата за отдих са достъпни само за хора, които спортуват индивидуално или разхождат куче. Условието е те да са по един и да се движат по начертаните стрелки по алеите.

Видимо от кадрите по-долу, нито едно от условията не беше спазено в този слънчев ден в Бургас.









Това принуди общинския кризисен щаб да заплаши, че отново ще затвори парковете. Според бургазлии обаче правилата са дискриминационни и затова някои намират начин да ги заобиколят.


"Отиваме на "Билата" и на аптеката срещу магазина, иначе разходките си ги правим по-рано", обясняват семейство Цанови пред наш екип.

Вие се пазете, нас не ни мислете, добавя жената и споделя, че е от Северозападна България, но преди 6 години със съпруга й избрали да живеят в Бургас заради сина им, но той пък заминал за Германия и сега пак били сами.

"Ами дядовците? Нали и за тях се отнася падането на забраната за парковете?" - изненадано пита Стоян Иванов. После признава, че много добре е разбрал условията, но се подвел от останалите хора в парка, които също не спазват ограниченията.


"Тези два месеца бяха геноцид срещу възрастните", проплаква Янка Иванова, която е прехвърлила 80 години.

През сълзи възрастната жена разказва за ада, през който е минала сама, затворена между 4 стени, без да има с кого да поговори и без възможност да излезе на слънце. Заради облекчения режим в обществените паркове и градини се е престрашила да тръгне пеша от дома си, за да си купи храна. 

Заповедта да се носят маски с известни уговорки в Бургаските паркове се спазва. Не така стои въпросът със забраната за сядане на пейките.


"Аз мисля, че я разрешиха тази работа. За сядането казаха само да се спазва разстоянието от два метра между хората. По телевизията го чухме", казват тези симпатични възрастни мъже.

След като разбраха, че сядането все пак е забранено, побързаха да станат, преди да са отнесли глоба. 

Общо 45 бургазлии са били санкционирани пред последното денонощие за неспазване на правилата в парковете, съобщиха днес от Общинския кризисен щаб.



Вместо засилени рестрикции, патрули, доброволци, които да следят за нарушители, бургазлии предлагат да бъде определен часови коридор и за възрастните хора. Примерно, от 12,00 до 16,00 часа, когато се предполага, че малките деца би трябвало да са в домовете си и да спят. Дали това е възможно, решението зависи от Националния оперативен щаб.


В категории: Новини , Общини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Някой
29.04.2020 14:06:25
11
5
Искаме да кажеме на нашите управляващи да не ни заплашват с забраняване на парковете защото ние няма да ги траеме вече искаме си свободата и въздуха ,площадките за децата и не вярваме в вашия измислен коронавирус
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки