Учебни занимания няма да има - 7 и 12 клас се връщат в училище само за матурите


Учебни занимания няма да има - 7 и 12 клас се връщат в училище само за матурите
29 Април 2020, Сряда


Това решихме в разговор с министър-председателя Бойко Борисов и образователния министър Красимир Вълчев, съобщи пред Нова телевизия тази сутрин лидерът на НФСБ Валери Симеонов

Автор: Десант

Децата от 7 и 12 клас ще се върнат в училище само за два изпита (по български и математика), при това в рамките на два различни дни. Това решихме в разговор с министър-председателя Бойко Борисов и образователния министър Красимир Вълчев, съобщи пред Нова телевизия тази сутрин лидерът на НФСБ Валери Симеонов.



НФСБ е против масовото завръщане на децата в училище. Изпълнителният комитет на партията взе решение в понеделник. Валери Симеонов определи възстановяването на училищните занимания като „убийство“.

„Връщането на 7 и 12 клас в училище би съсипало всички усилия и жертви, които обществото ни направи досега. Това би разпалило нови огнища. В класните стаи може да се осигури дистанция и децата да са с маски. Но какво става в междучасието, в коридорите, в тоалетните? Където деца, които не са се виждали повече от месец и половина – се срещнат? Това са силни емоции, разкрепостени отношения и неизбежни контакти“, коментира Валери Симеонов.

„Едно дете-носител на заразата неволно ще я прехвърли  в семействата на всички други деца. Това неизбежно ще порази възрастните хора със слаба имунна система - бабите и дядовците. Какъв друг термин можем да използваме  за тези поражения, ако не „убийство“, посочи Валери Симеонов. Припомняме, че в понеделник пред БНТ той определи така решението за връщане на всички седмокласници и 12-класници.

Валери Симеонов уточни, че са се обединили около решението връщането на децата в училище да стане в рамките на два различни дни за матурите, като родителите ще доведат и поемат децата веднага след изпитите.


В категории: Новини , Образование

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки