По данни на МВР: 17 000 автомобила излезли от София след затварянето ѝ


По данни на МВР: 17 000 автомобила излезли от София след затварянето ѝ
20 Април 2020, Понеделник


От вчера имало нарушения на някои от водачите като губене на самоконтрол и неподчиняване на полицейските разпореждания

Автор: Десант

Около 90 са констатираните нарушения в представените декларации за София-град. Това обяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев на брифинг от КПП-Равно поле, посветен на ситуацията по контролните пунктове около столицата.

Преди въвеждането на противоепидемичните мерки на 17 април са излезли 60-70 000 автомобила, а бройката след въвеждането на мерките достигнала около 16-17 000 автомобила. Всички декларации щели да бъдат сравнявани и проверявани.

Доста били проверените декларации, а най-често фрапиращите нарушения при представяне на декларации от хората са за трудова ангажираност, но при проверка се установявало, че са регистрирани в бюрата на труда. Не е необходимо да се представят неистински документи, защото ще носят наказателна отговорност, посочи директорът на СДВР.

Хаджиев очаква в следобедните часове да се засили трафикът на влизащите в София. От вчера са образувани две досъдебни производства - за нарушаване на противоепидемичните мерки и за осуетяване на полицейска проверка за извършване на контрол.

Той напомни, че от 17 април са въведени противоепидемични мерки за влизане и излизане от София за всички хора, с изключение на товарните автомобили, автомобили със специален режим на движение и такива превозващи хора, които имат нужда от здравна помощ и лечение в здравно заведение.

Допуска се движението на автомобили, които извършват ремонтно-аварийни дейности. Освен с удостоверителен документ и лична карта друга промяна нямало. Хората трябва да декларират обстоятелствата, чрез които иска да влязат в София. Ако се окаже, че има разминаване в декларираните обстоятелства ще бъдат образувани проверки и ще бъдат докладвани в Районна прокуратура, обясни директорът на СДВР.

Той предупреди хората да бъдат коректни и за да нямали проблеми с правосъдието, да внимават какво ще декларират. Заповедта на министъра на здравеопазването била актуална и редът за преминаване е абсолютно същият от 17 април.

Заповедта на министъра е задължителна както за полицията, така и за хората. Тя е актуална за всички, ние ще я изпълняваме и имаме позиционирани колеги, които да контролират работата както на полицията, така и на водачите, посочи главен комисар Георги Хаджиев.

Той обобщи, че от вчера имало нарушения на някои от водачите като губене на самоконтрол и неподчиняване на полицейските разпореждания.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки