БТПП предлага да се въведе нов вид платен отпуск – карантинен


БТПП предлага да се въведе нов вид платен отпуск – карантинен
Снимката е илюстративна
13 Април 2020, Понеделник


Това е една от мерките в подкрепа на стопанските субекти във връзка с негативното влияние на КОВИД-19, които лансира Българската търговско-промишлена палата

Автор: Десант

Да се въведе нов вид платен отпуск – карантинен, който се заплаща от НОИ на база на нормираната за страната линия на бедност. Това е едно от 19-те предложения на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за мерки в подкрепа на стопанските субекти във връзка с негативното влияние на КОВИД-19.

Сред тях са връщане на изплащането на първите три дни болнични в НОИ – заради неработещите детски градини и училища много родители ползват болничен, за да гледат децата си, също и завръщащите се от чужбина стоят под карантина 14 дни или повече.

А също и да се направи допълнително преразглеждане на държавния бюджет в насока отмяна на планирани разходи (например изграждане на стадиони, средства от предвидени командировки, представителни разходи и др.) и пренасочване на суми към други неотложни дейности в текущата ситуация.

Предложенията са изготвени на базата на: експресно анкетно проучване сред членовете на БТПП в периода 18-23 март 2020 г. (350 фирми и браншови организации); на представени становища от членове на Палатата, след обявяване на извънредното положение; на изследване на подобни инициативи в страни от Европа чрез мрежата на Европалати и Европейския иновационен и информационен център; както и на базата на получена информация от службите по търговско-икономическите въпроси на България в чужбина и дипломатическите мисии със седалище София по повод реализирани мерки в държавите.В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки