Главният държавен здравен инспектор посети пазара в Стара Загора


Главният държавен здравен инспектор посети пазара в Стара Загора
Снимки: Областна администрация Стара Загора
07 Април 2020, Вторник


Доц. д-р Ангел Кунчев мина и през лабораторията за изследване на COVID-19 в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Автор: Десант

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев посети във вторник лабораторията за изследване на COVID-19 в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора и централния кооперативен пазар в града на липите.

Пред журналисти той обясни, че обиколката на пазара е свързана с вчерашната заповед на здравния министър Кирил Ананиев, касаеща функционирането на пазарите за земеделска продукция и фермерските пазари в страната.

Според главния здравен инспектор в момента в условията на извънредно положение е важно да се осигури, доколкото е възможно,  нормалната работа на земеделските производители и търговци, предвид пролетния сезон.

Доц. Кунчев разговаря с търговците на пазара, които споделиха своите притеснения от намаляването на продажбите на разсад и друг посадъчен материал.



Доц. Ангел Кунчев не спести похвалите си за лабораторията в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Киркович“ и за специалистите, работещи в нея, както и в цялата Университетска болница. Той заяви, че технически лабораторията е била организирана за много кратко време и към момента е една от най-добре работещите в страната.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки