Заловиха бракониер, ловувал без разрешително с незаконна карабинa


Заловиха бракониер, ловувал без разрешително с незаконна карабинa
Снимката е илюстративна
07 Април 2020, Вторник


Отчетени са и два инцидента с ранени ловци от дива свиня и мечка

Автор: Десант

Три случая на бракониерски лов са констатирали горските инспектори през последните две седмици. Последният е от 5 април, когато при извършване на обход по време на дежурство горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Стара Загора са констатирали нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча.

Бракониерската проява е от лице, ловувало без писмено разрешително за лов, с незаконна карабина в землището на с. Търничене, общ. Павел баня.

На лицето е съставен акт за ловуване без писмено разрешително, а оръжието е предадено на РУ Казанлък, където има образувано досъдебно производство.

Съгласно сроковете, указани в Закона за лова и опазване на дивеча в момента е разрешен индивидуален лов на хищници, подборен лов на дива свиня и във връзка с епизоотичната обстановка, свързана с АЧС, индивидуален и санитарен лов на дива свиня.

Засилените проверки по време на изминалия ловен сезон дадоха своя резултат, като за първи път в последните години няма констатиран смъртен случай. Отчетени са два инцидента с ранени ловци от дива свиня и мечка.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки