Депутати и министри остават без заплати


Депутати и министри остават без заплати
07 Април 2020, Вторник


Валентин Касабов от НФСБ призова президента да последва примера на народните представители

Автор: Десант

ГЕРБ приеха предложението на НФСБ народните представители да работят без възнаграждения от 1 април до края на извънредното положение. Предложението в зала направи зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

Припомняме, че още тази сутрин от партията на Валери Симеонов заявиха, че ще поискат депутатите да работят без заплати по време на извънредното положение. „Това ще е реалният акт на съпричастност към всички български фирми, които затварят заради кризата от пандемията и към останалите без работа български граждани“, посочи Борис Ячев.

В зала ГЕРБ подкрепиха предложението на НФСБ  и го допълниха във времето на извънредно положение възнаграждения да не получават и членовете на Министерски съвет – министри, заместник-министри, членове на политическите кабинети, както и ръководствата на комисии, които са първостепенни разпоредители с бюджетни средства.

Тъй като, съгласно закона, Народното събрание няма право да налага ограничения на президента и представителите на съдебната система, съпредседателят на „Обединени патриоти“ Валентин Касабов призова държавния глава „като мъж, политик и българин да последва примера на народните представители, за да не бъде бащица само на хартия“.

„Президентът, вицепрезидентът и екипът му да дарят заплатите си на Министерството на здравеопазването през следващите месеци, докато трае извънредното положение, защото времето му изтича. Да застане до народа, а времето е чумаво“, каза Валентин Касабов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки