Коронавирусът отложи и честването на Седмицата на гората


Коронавирусът отложи и честването на Седмицата на гората
Снимка: Природен парк „Българка"
06 Април 2020, Понеделник




Автор: Десант

Поради противоепидемичните мерки и обявеното извънредно положение в страната, планираните мероприятия и чествания за Седмица на гората, която по традиция се провежда в първата пълна седмица на април, се отлагат за неопределено време.

Независимо от сложната обстановка всички лесовъди продължават да изпълняват своя дълг и задължения, отбелязват от Изпълнителната агенция по горите.

Тази година празникът на лесовъдската колегия, на горските инспектори, надзиратели и многобройните служители и работници в горите се чества за 95-ти път. Празничната седмица по традиция се отбелязва с много инициативи и забавления за малки и големи.

„В тези дни се прави обективна равносметка за това, как и доколко изпълняваме своята отговорност и задължения за развитието и опазването на нашите гори, пазим ли духа на празника на залесяването от далечната 1925 г., продължаваме ли да сме най-зелени на Балканите, какво предвиждаме за напред", изтъква в обращение по повод Седмица на гората 2020 г. инж. Мирослав Маринов - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите.

Той уточнява, че след преодоляване на пандемията, при по-подходящи обстоятелства горските служители ще отбележат подобаващо и заслужено професионалния си празник.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки