Над 230 000 лв. достигнаха даренията за здравни заведения от българските магистрати


Над 230 000 лв. достигнаха даренията за здравни заведения от българските магистрати
30 Март 2020, Понеделник


Даренията продължават и през настоящата седмица

Автор: Десант

Още 80 000 лв. събраха прокурори, следователи и съдебни служители в подкрепа на лекари, медицински специалисти и доброволци от цялата страна, ангажирани с лечението на заболелите от новия коронавирус COVID-19. Така, за по-малко от седмица, след като стартира кампанията, общата сума, която е дарена от магистратите и служителите, достигна над 230 000 лв.

След първоначалния призив за подкрепа на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ и УМБАЛ „Александровска“, на интернет страницата на прокуратурата бяха публикувани банковите сметки за дарения и за болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана, както и на кампанията на Българския лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“.

Много магистрати и съдебни служители дариха финансови средства и на болничните заведения по места. Даренията продължават и през настоящата седмица.

Прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура – София дариха 3000 лв. на УМБАЛ „Св.Анна“ в столицата.

Над 6000 лв. е дарението, което Окръжна прокуратура – Благоевград е направила за местната болница. Дарението на РП-Благоевград е над 5000 лв.

От Районната прокуратура в Генерал Тошево магистрати и служители ще дарят 5% от месечното си възнаграждение.

Близо 6000 лв. е дарението, което Окръжна прокуратура – Велико Търново прави за МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в града. За същата болница дарение правят и от РП-Свищов и РП-Павликени.

От РП-Сандански са дарили средства за местната болница.

Така са постъпили и магистратите и служителите от АП-Пловдив, ОП и РП-Хасково, ОП-Ловеч, ОП-Пазарджик, ОП-Ямбол, ОП и РП-Видин, РП-Габрово. ОП и РП-Силистра.

Над 6000 лв. са дарили на УМБАЛ „Д-р Ст. Киркович“ от ОП-Стара Загора.

Почти 3000 лв. е дарението, което правят за болницата в Сливен от Районната прокуратура в града. Магистратите и служителите от АП-Варна, РП-Лом, ОП и РП-Монтана, РП-Горна Оряховица, РП-Берковица, АП-Пловдив и ВОП-Пловдив също са приели решения да дарят средства на здравните заведения в съответните населени места.

Магистратите и служителите от ОП и РП-Кюстендил са дарили средства за болниците в Кюстендил и Дупница, както и на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ -  3500 лв.

За Клиниката по пулмология в Плевен даряват местните прокурори, следователи и съдебни служители. Военните прокурори от София са дарили средства на столичните болници „Пирогов“ и „Александровска“, същото са направили и от Апелативна специализирана прокуратура.

От РП-Своге са направили дарения за местната болница и за „Пирогов“. МБАЛ „Бяла Слатина“ получава дарения от прокурори, следователи и служители от  Враца, Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина, както и от РП-Оряхово, чийто призовкар, който макар да е в затруднено финансово положение, е направил дарение в размер на 50 лв.

Ръководството на прокуратурата изразява благодарност за инициативата на Асоциацията на прокурорите в България за откриването на дарителска кампания за закупуването на необходимата на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас.

Нека всички, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки