Болните с доказана CoViD-19 инфекция в Бургаска област вече са 10


Болните с доказана CoViD-19 инфекция в Бургаска област вече са 10
27 Март 2020, Петък


Към момента в инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас са настанени четирима пациенти

Автор: Силвия Горанова

Приет е нов специален ред за изхвърляне на замърсеното бельо от инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас, където в момента се лекуват четиримата заразени с коронавирус. Целта е по-високата безопасност. По нов ред се дезинфектират и помещенията там, обявиха от общинския кризизен щаб днес.

В момента в бургаската болница са настанени за лечение четирима души.

„Трима от тях са в много добро състояние. Предстои утре да им бъде взета първа проба, после втора - ако не са съмнителни, ще бъдат изписани. Четвъртият пациент, лекарят от "Бургасмед", вчера бе с леко влошено състояние - леко повишена температура и бронхитни изменения. Засилена е терапията му и днес той се чувства по-добре“, каза изпълнителният директор на УМБАЛ – Бургас д-р Бойко Милазчийски.

Всички контактни лица на болния доктор са издирени. От тях двама са със съмнение за коронавирус. Първите им проби са били отрицателни, но те имат изразена симптоматика. Предстои и на тях да им бъдат взети нови проби. Те, както и семействата им, са под задължителна карантина.

Към днешна дата болните с доказана CoViD-19 инфекция в Бургаска област са 10. Новооткритите случаи от вчера са трима. Както стана ясно - 3-годишно, 8-годишно дете и 22-годишна жена, която е пристигнала от Англия.

„Тя обаче се е самоограничила и няма нейни контактни лица“, уточни директорът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров.

Община Бургас продължава да зарежда със защитни средства и облекла всички лечебни заведения, без оглед на това чия собственост са. Има доставени и 10 тона спирт, които се разпределят на същия принцип. От лечебната мрежа са поискани нужните реанимационни апарати, респиратори, инжектомати, монитори, както и сонди.

„Готовността, която имаме към днешна дата, е, че разполагаме с 460 легла в цялата област, плюс 40 интензивни легла за лечение на болни, които ще бъдат под апаратна вентилация. Тримата нови заразени са в дома си и състоянието им е добро. Няма неиздирени лица, контактни на заразения по-рано лекар“, уточни д-р Паздеров.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки