От утре: Народното събрание преминава на работа на извънреден режим


От утре: Народното събрание преминава на работа на извънреден режим
26 Март 2020, Четвъртък


Решението беше взето с гласовете на 115 от народните представители

Автор: Десант

Народното събрание преминава на работа на извънреден режим. Решението беше взето с гласовете на 115 от народните представители. От тук нататък парламентът може да бъде свикван на заседания от президента, председателя Цвета Караянчева, Министерския съвет и 1/5 от депутатите.

Заседанията могат да бъдат свикани заради промени в законодателството, свързано с извънредното положение. Депутатите повече от 3 часа си прехвърляха вазимно обвинения дали решението е абдикиране от отговорност и дали опозицията е популистка.

„COVID-19 не подбира нито по партийна, нито по социална, нито по религиозна, нито етническа принадлежност. Не можем да искаме цялата страна да е под карантина, която все повече се затяга, а ние показно да нарушаваме всички предписания за социално дистанциране“, заяви от трибуната председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Вие намерихте начин парламентът да бъде единствено и само печат на извънредните закони, които ще ги внася изпълнителната власт и Министерски съвет. Ние като опозиция ще се борим демокрацията в България да бъде защитена“, каза депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

Очаква се още следващата седмица депутатите да заседават извънредно във връзка с промените в Закона за енергетиката вследствие на понижението на цената на газа и на потреблението на ток и парно.

Парламентарните комисии могат да провеждат заседания, но да не допускат външни лица. Те трябва да се излъчват онлайн на сайта на парламента.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки