Дворецът на културата и спорта във Варна става болница


Дворецът на културата и спорта във Варна става болница
25 Март 2020, Сряда


От Търговище и Силистра вече са предоставени 300 легла с цялостното им оборудване - дюшеци, чаршафи, възглавници, одеала, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами

Автор: Десант

Военноморските сили участват в трансформирането на Двореца на културата и спорта ЕАД – Варна в сграда за болнично наблюдение на значителен брой хора.

Целта на тренировката (24 - 26 март) е съгласуване на действията на институциите: министерство на отбраната, министерството на младежта и спорта, министерство на здравеопазването, държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” и областна администрация на Варна по ограничаване на разпространението на коронавирус „COVID-19”.

От страна на ВМС вземат участие общо 91 военнослужещи и следната автомобилна техника: товарни автомобили – 3 броя ЗИЛ 130, 2 броя ЗИЛ 131 и 2 броя микробуси.

От държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” от градовете Търговище и Силистра са предоставени 300 легла с цялостното им оборудване: дюшеци, чаршафи, възглавници, одеала, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами.

Оборудването е транспортирано и сглобено от военнослужещи от флота.

В сградата са обособени и помещения за медицинските екипи, регистратура и места за прегледи на гражданите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки