Ученик в 11 клас е сред доброволците в „Пирогов"


Ученик в 11 клас е сред доброволците в „Пирогов"
Снимки: Фейсбук
24 Март 2020, Вторник


Аз нямам пари, но това не ми пречи да дам всичко от себе си за да съм полезен на обществото - споделя Кирил Балдев

Автор: Диана Славчева

Читателите на „Десант" го познават - това е момчето, за което неведнъж сме писали. Ученикът Кирил Балдев. Той организираше благотворителни акции за набиране на храна за Коледа за бедни и самотни пенсионери; раздаваше козунаци за Великден на възрастни хора по селата; събираше стари и нови издания за библиотеките на читалищата; раздаваше книги на пътуващите във влаковете; организира кампании за почистване на столицата... 

Сега, в днешната обстановка на пандемия, единадесетокласникът е един от доброволците към столичната болница УМБАЛСМ „Н.Й Пирогов". Този понеделник му бе първият ден като дезинфектор.

„Искам да кажа, че е страхотно да помагаш и като се прибереш да знаеш, че денят ти е бил ползотворен".

Кирчо се е записал като доброволец и към Столична община и ВМА.

„Младите хора в такива моменти трябва да са обединени, да помагат. Реших да оползотворя свободното си време с нещо полезно за околните. Аз нямам пари, но това не ми пречи да дам всичко от себе си за да съм полезен на обществото".



Припомняме, че момчето е израснало в приют. Родено през май 2001 г. в пазарджишкото село Звъничево. Баща му си отива от този свят, когато е на 3 години. До миналата година учеше в пазарджишката математическа гимназия, а отскоро е в София, където завършва образованието си в 11 клас във вечерна гимназия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки