Първите трима, заразени с коронавирус в Бургас, вече са в добро състояние


Първите трима, заразени с коронавирус в Бургас, вече са в добро състояние
Под карантина остават децата и половината от наличния персонал на Дома за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“ в морския град
Ключови думи: бургас, болни, коронавирус
23 Март 2020, Понеделник


Няма нови данни за заболели, бройката на инфектираните в морския град остава 6

Автор: Силвия Горанова

Към 12,00 ч. днес няма потвърден нов случай на коронавирус в Бургас. Броят на заболените остава 6. Четирима от тях са медици, една студентка, която се е върнала от Англия и жена от Карнобат, която е работила в Банско.

По информация от изпълнителния директор на УМБАЛ – Бургас д-р Бойко Миразчийски, тримата от тях, които са настанени за лечение в Инфекциозното отделение на болницата, са в много добро състояние. Предстои да им се направят двете проби, необходими за изписване. 

В УМБАЛ-Бургас вече е доставено лекарство, което ще стигне за хоспитализираните и ще остане. От днес стартира изпълнението на заявките на Спешна помощ за зареждане с предпазни средства и консумативи, каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров след заседание на Кризисния щаб за борба с коронавируса. 

За нуждите на най-голямата болница в Бургаска област ще бъде закупен и нов апарат, който да помогне за спиране на оперативната загуба на кръв. Апаратът ще я обработва и след това тя може да бъде прелята на същия пациент, уточни д-р Миразчийски.

Кметът Димитър Николов съобщи, че още днес ще бъде извършен трансфер по сметката на УМБАЛ-Бургас за апарата.

Под карантина остават децата и половината от наличния персонал на Дома за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“ в морския град. Осигурени са им походни легла, дезинфектанти и всичко необходимо, за да останат в изолация и да се грижат за децата.

Същото е положението и в отделението по хирургия в „Бургасмед“ в ж.к. Меден рудник.

Както вече стана ясно, карантината в двете здравни заведения се наложи заради потвърдени положителни проби на коронавирус на двама медици. Всички техни колеги, семействата им и кръгът от хора, с които са контактували през последните 10 дни, също са под карантина, в домашни условия. Те са изследвани, очаква се да излязат резултатите от тестовете.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки