21 март е Международен ден на горите


21 март е Международен ден на горите
Снимка: Яна Славянска
21 Март 2020, Събота


Тази година той се провежда под мотото „Гори и биоразнообразие"

Автор: Десант

На 21 март отбелязваме Международния ден на горите. Датата е избрана по инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие, проведена през ноември 1971 г. и e подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие през 1972 г.

На  Международния ден на горите вниманието в целия свят още веднъж се фокусира върху ефективното стопанисване и опазване на всички гори на планетата с техния разнообразен животински и растителен свят.

Тази година Международният ден се провежда под мотото „Гори и биоразнообразие".

Въпреки че България е сравнително малка по площ, биологичното й разнообразие е изключително богато. Съществуването на 3750 вида висши растения и повече от 500 низши растения и гъби ни поставя сред страните с най-голямо биологично разнообразие в Европа.

Лесовъдската колегия, специалисти, учени и работници в горския сектор в България, с подкрепата на всички заинтересовани страни и партньорски организации, ежедневно полага необходимите грижи за стопанисване и опазване, за подобряване на състоянието на горите и горските ресурси на Република България, изтъкват по повод празника от Изпълнителната агенция по горите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки