Извънредното положение вероятно ще бъде удължено с още един месец


Извънредното положение вероятно ще бъде удължено с още един месец
21 Март 2020, Събота


Това обяви по Би Ти Ви министърът на отбраната

Автор: Десант

Втората седмица на извънредното положение у нас, обявено заради пандемията с Ковид - 19, започна  с допълнителни ограничения на посещенията на публични места и първи всеобхватни рестрикции на свободата на придвижване. 

Междувременно бе приетият спешно закон за извънредното положение заради коронавируса. Той дава допълнителни правомощия на армията, въвежда сериозни санкции за нарушаване на ограниченията и въвежда някои промени в плащанията на данъците, подаването на данъчни декларации и спира публичните продани и запори. Добрата новина е, че вече е доказано излекуването от коронавируса на трима българи.

Обявеното в България извънредно положение, което за момента е с продължителност до 13 април, най-вероятно ще бъде удължено с още един месец, съобщи в ефира на Би Ти Ви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той увери, че гражданите не се притесняват от разширените правомощия, която армията получи със закона за извънредното положение заради коронавируса. Министърът подчерта, че военните няма да се излизат извън разписаните в закона дейности.

Части на армията, които за 12 часа направиха полева болница в зала "Арена Армеец", ще тренират изграждане на такива в още три града - Пловдив, Варна и Русе. При нужда в тях могат да се настаняват хора под карантина, заради коронавируса, но не и да се лекуват тежко болни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки