Свиждане по вайбър въведоха в бургаска болница


Свиждане по вайбър въведоха в бургаска болница
Снимка: УМБАЛ-Бургас
20 Март 2020, Петък


Тяка родителите имат възможност да виждат недоносените бебета 

Автор: Десант

Родителите на недоносените бебета, родени в УМБАЛ-Бургас, вече могат да ги видят чрез видеовръзка по вайбър.

Жестът е на персонала на Отделението по неонатология, който в този труден момент прави всичко възможно, за да осигури комфорта на майките и бащите, разделени от рожбите си.

Заради извънредното положение свижданията в болницата са забранени, а недоносените бебета остават тук много дълго време без своите майки, докато се стабилизират и могат да бъдат изписани. В нормална обстановка родителите могат да идват да ги виждат всеки ден, включително да прекарват и повече време с тях в обособената Семейна стая, но сега това е забранено.

„Мъчно ни е за родителите, поставяме се на тяхно място и се опитваме да им вдъхнем кураж и да им дадем възможност да видят децата си, макар и дистанционно", споделиха работещите в отделението и уточниха, че видеосвижданията не са за всички, а са само за тези новородени, които се намират в интензивния сектор, а майките им отдавна са изписани от болницата.

Персоналът се свързва с родителите по вайбър и чрез видеовръзка дава възможност те да видят своите бебета. Видео свижданията ще продължат до момента, в който ситуацията се подобри и свижданията в болницата бъдат разрешени отново.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки