Прокуратурата издирва завърналите се от зимните ни курорти


Прокуратурата издирва завърналите се от зимните ни курорти
Снимка: pamporovo.me
20 Март 2020, Петък


Държвното обвинение предприе действия по установяване на жители на Пловдивска област, които са работили и/или посещавали Банско, Боровец и Пампорово от 18 февруари до момента

Автор: Десант

Във връзка с разпространението на Ковид-19 у нас, Окръжната прокуратура в Пловдив издирва завърнали се от курортите Банско, Боровец и Пампорово.

Днес държавното обвинение предприе действия по установяване на жители на Пловдивска област, които са работили и/или посещавали Банско и курортите Боровец и Пампорово от 18 февруари до момента.

Предприети са и действия по установяване на всички лица от рискови държави, които се намират в хотели, къщи за гости и стаи за настаняване в областта и са посетили трите ски курорта във въпросния период.

Разпоредено е на Регионалната здравна инспекция и полицията след установяване на тези лица и при констатиране на медицински показатели за поставянето им под карантина, незабавно да им бъдат издадени предписания от РЗИ и да бъдат предупредени писмено за наказателната отговорност при неспазване на наложената карантина.

Указано е и лицата, при които бъдат установени медицински показатели за хоспитализирането им, да бъдат транспортирани до болница.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Цеца
27.03.2020 16:50:04
0
0
И кво намериха??? Повечето си бяха тръгнали от курорта.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки