Спират да текат сроковете по гражданските и административни дела


Спират да текат сроковете по гражданските и административни дела
Снимката е илюстративна
19 Март 2020, Четвъртък


Около това становище са се обединили членовете на работната парламентарна група, която обсъжда приемането на Закона за действията при извънредно положение, обяви депутатът от НФСБ Христиан Митев

Автор: Десант

Спират да текат сроковете по гражданските и административни дела, докато трае извънредното положение. С изключение на изпълнението по дела за издръжка и за непозволено увреждане.

Около това становище са се обединили членовете на работната парламентарна група, която обсъжда приемането на Закона за действията при извънредно положение, обявено с решение на Народното събрание на 13 март 2020 г., съобщи Христиан Митев, член на работната група, народен представител от НФСБ и зам.-председател на Правна комисия в Парламента.

Припомняме, че по време на дебатите по Закона в пленарна зала вчера зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов каза, че трябва да се прецизират текстовете, свързани с вземанията и сроковете на изпълнителните дела, когато те касаят разделени семейства за издръжка на деца, така че да не пострадат децата и родителите, които ги отглеждат.

В проектопредложенията на Закона е и възможността за разширяване на правомощията на Министъра на здравеопазването. Според тях се дава възможност на Министъра на здравеопазването да предприема мерки, както по Закона за здравеопазването, така и по другите закони, свързани със справянето с епидемията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки