Мобилни мивки се появиха на публични места в Бургас


Мобилни мивки се появиха на публични места в Бургас
Снимки: Община Бургас
19 Март 2020, Четвъртък


Диспенсъри с дезинфектант са монтирани в 100 автобуса от бургаския градски транспорт

Автор: Десант

На публични места в Бургас вече са поставени мобилни мивки с вода и течен сапун. Засега от тях има на големите автобусни спирки до Автогара Юг и Операта, в Морската градина - до Пантеона и експоцентър "Флора", както и на терасата до Културен център "Морско казино", съобщиха от общината в морския град. От там информират, че в петък такива устройства ще бъдат поставени и на други места. Използването им е напълно безплатно.



"Бургас не е под пълна карантина заради коронавируса и свободното движение на хора не е забранено. Но то не е препоръчително, особено за възрастните хора. Затова умолявам бургазлиите над 60-годишна възраст максимално да се въздържат от излизане навън! А останалите нека използват по предназначение мобилните мивки винаги, когато минат край тях!", каза кметът Димитър Николов.



Диспенсъри с дезинфектант са монтирани в 100 автобуса от градския транспорт на Бургас. Също така във всички държавни и общински медицински заведения.

В четвъртък започна зареждането с диспенсъри на всички големи хранителни магазини в града, като Общината ще има грижата и за това те да бъдат постоянно пълни с дезинфектант.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки