Вместо костюми за „Жизел" в бургаската опера шият маски


Вместо костюми за „Жизел" в бургаската опера шият маски
Снимка: Държавна опера – Бургас
17 Март 2020, Вторник


Премиерата на балета трябваше да е в началото на април

Автор: Десант

Вместо костюми за обявената преди дни премиера на балета "Жизел", която трябваше да се играе на 5 април, гардеробиерките и служителите на Държавна опера – Бургас започнаха да шият предпазни маски.

Те няма да се продават, а се изработват изцяло в обществена полза и ще бъдат предоставени напълно безвъзмездно на общинските екипи, отговарящи за доставката на храна на възрастни хора, за нуждите на Домашния социален патронаж, както и на хора, които са поставени под задължителна карантина.

Служителите на Операта ще могат да шият по 200 бройки маски на ден,  докато им свърши платът, с който разполагат. Това заяви директорът на Държавна опера – Бургас Александър Текелиев.

Освен това, в сградата на Бургаската опера се допускат ограничен брой хора, само 9 служители от администрацията, по списък които също са със защитни костюми и маски. В Операта се спазват и всички останали превантивни мерки като редовно дезинфектиране на помещенията, използване на парчета хавлиен плат върху изтривалките, напоени с дезинфектант, както и носене на калцуни.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки