В Сърбия може да се влезе само през Калотина и Връшка чука


В Сърбия може да се влезе само през Калотина и Връшка чука
Снимка: Уикипедия
12 Март 2020, Четвъртък


Вижте каква е ситуацията на останалите ГКПП-та със съседните ни държави

Автор: Десант

До второ нареждане временно се преустановява преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мярката влезе в сила от 8 часа на 12 март.

От МВР обясняват, че е въведена временна забрана за влизане на територията на Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска народна република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

Пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна Македония само през ГКПП Гюешево - ГКПП Деве Баир.

На границата с Румъния на ГКПП Видин - Дунав мост и на ГКПП Кардам трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, съобщават още от МВР. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

От МВР съобщават, че поради технически причини фериботът на ГКПП Свищов-Зимнич е преустановил работа до отстраняване на повредата.

Поради строително-монтажни дейности от страна на ОДБХ Видин, на ГКПП Видин - Дунав мост за периода от 09 -12 март се въвежда временна организация на движението.

На границата с Гърция на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, нормален е на останалите гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. На граничния пункт в Малко Търново обаче всичко е спокойно.

Източник: БТА


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки