Поклонение пред гробовете на Екзарх Стефан и Патриарх Кирил


Поклонение пред гробовете на Екзарх Стефан и Патриарх Кирил
Снимка: Българска патриаршия
11 Март 2020, Сряда


То се извършва от еврейсктата общност в Пловдив, в знак на благодарност за изключителната роля на българските първойерарси за спасяването на евреите в България през Втората световна война

Автор: Десант

Традиционното поклонение пред гробовете на българските първойерарси - екзарх Стефан и патриарх Кирил, извършвано от еврейсктата общност в Пловдив, в знак на благодарност за изключителната им роля за спасяването на евреите в България през Втората световна война, бе изпълнено и тази година.

Представителите на общността - Шмоел Бехар, водещ службите в Пловдивската синагога, Светозар Калев, председател на обществото на пловдивските евреи - „Шалом", и Кристиян Ангелов, председател на младежката еврейска организация, поднесоха венец пред плочата в памет на първойерарсите в двора на манастира.

Шмоел Бехар прочете на български език и на иврит благодаствена молитва и слово пред гробовете на екзарх Стефан и патриарх Кирил в главния храм на манастира.

След това гостите бяха приети от игумена на Бачковския манастир Велички епископ Сионий, комуто поднесоха паметен плакет.


В категории: Добри Вести , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки