Трима работници от завод „Арсенал" пострадаха при инцидент на площадка Мъглиж


Трима работници от завод „Арсенал" пострадаха при инцидент на площадка Мъглиж
11 Март 2020, Сряда


Около 9,15 ч. тази сутрин там е станало самопроизволното взривяване в склад за капсул детонатори

Автор: Десант

Трима работници от Завод 4 на „Арсенал“ – Казанлък, площадка Мъглиж, са пострадали тази сутрин при инцидент, възникнал в склад за капсул детонатори към завода.

Всички те са без опасност за живота, с прорезни рани от счупени стъкла и повредена дограма. Откарани са в Спешния център за медицинска помощ в Казанлък, където се обработват раните им. „„

По думите на изпълнителния директор на "Арсенал" Николай Ибушев, най-вероятно нито един от работниците няма да остане за болнично лечение. Ибушев уточни, че взривът в склада е станал самопроизволно, в помещението е нямало работници.

Пострадалите са от съседни помещения на склада и са наранени от хвърчащите стъкла и парчета повредена дограма.

В момента на мястото на инцидента има оперативна група, която извършва оглед с цел да се изяснят причините за него: дали възникнало статично електричество или друга причина евентуално, която да е причинила инцидента.

По склада, в който около 9,15 ч. тази сутрин е станало самопроизволното взривяване има материални щети. Няма опасност за живота на останалите работници в завод 4.

На място вече е ръководството на "Арсенал", както и екипи на специализираните служби.- НСлС, Окръжна прокуратура и други.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки