Полицейска акция в Поморие погна корумпирани риболовни инспектори


Полицейска акция в Поморие погна корумпирани риболовни инспектори
Снимка: Дарик - Бургас
10 Март 2020, Вторник


Открит е куфар с банкноти в кола на служител на ИАРА

Автор: Десант

Спецакция на полицията се извършва в Поморие, съобщават от „24 часа". По данни на медията се проверява работата на служители от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

По непотвърдена информация обект на акцията са двама инспектори от местния офис на Агенцията - Христо З. и Веселин А. Те се разследват за изнудване, като в автомобила на единия е бил открит куфар с банкноти.

Според неофициална информация, с която разполага Флагман.бг срещу Христо и Веселин преди дни е постъпил сигнал от корабособственик от Поморие, който извършва промишлен улов на риба.

Той се оплакал, че е жертва на рекет от двамата служители на ИАРА. Става въпрос за немалка сума, равняваща се на годишната заплата на един от тях.

Христо и Веселин са спипани с белязани пари, а срещу тях има и достатъчно други доказателства – записи от срещата и СРС-а.

Директорът на ИАРА Галин Николов коментира пред Дарик радио: „Не толерирам по никакъв начин корупция в Агенцията. Ще бъдат отстранени веднага, след като получа преписката от МВР. За съжаление това не е първия случай. И ако инспекторите не са си взели поука, това е в техен ущърб. Всеки ще си понесе последствията. Аз няма да защитя никой, който злоупотребява с името на Агенцията" - категоричен е Николов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки